culoarea anului 2020

culoarea anului 2020

Mese de sărbătoare în culoarea Pantone a anului 2020 – classic blue

Sărbătorile de iarnă inspiră dintotdeauna la timp petrecut alături de cei dragi, conectarea cu ei, liniște binemeritată pe final de an, toate într-o atmosferă de poveste, în jurul mesei de Crăciun sau de Revelion.

Exact aceste sentimente își propune să le trezească și culoarea Pantone a anului 2020, classic blue, pe care o recomandăm cu încredere pentru decorul meselor festive din următoarea perioadă, inclusiv atunci când alegeți lumânările care dau un plus de căldură aranjamentelor.

Ce este Pantone?

Pantone a apărut în anii `50 ca o companie unde o agenție de publicitate își imprima diferite materiale.

Principalul produs al companiei în zilele noastre sunt ghiduri de culori folosite în mai multe industrii creative, iar din anul 2000, Institutul Pantone a început să lanseze trend-ul în ceea ce privește culoarea anului.

De două ori pe an, reprezentanții institutului au o întâlnire secretă într-o capitală europeană cu reprezentanți de seamă din diferite grupuri și decid care va fi culoarea Pantone a următorului an.

Ghidul de culori Pantone a devenit o referință pentru designeri de modă, de interior, floriști, organizatori de evenimente și alte persoane care se inspiră de aici în a da culoare produselor pe care urmează să le lanseze.

Culoarea anului 2020 – Classic Blue

Culoarea aleasă pentru anul 2020, acest albastru clasic, nu este o alegere întâmplătoare.

Leatrice Eisman, directoarea executivă a Pantone spune că este o culoare care din punct de vedere emoțional și psihologic, albastrul a reprezentat mereu o culoare care inspiră siguranță și calm.

Totodată este o culoare pe care o regăsim peste tot, omniprezentă, indiferent de cultură sau zonă geografică, o culoare universal apreciată.

Cum folosim albastrul clasic în decorul meselor de sărbători?

Majoritatea dintre noi ne-am obișnuit cu clasicul roșu, care este o culoare nelipsită de la mesele de Crăciun și anul nou. Cum ar fi ca anul acesta să-l schimbăm cu un albastru clasic?

Fie că este vorba de globurile din brad, de fața de masă sau de lumânările pe care le așezăm frumos în aranjamentele din centru mesei, albastrul va fi cu siguranță o culoare de efect, iar oaspeții vor fi impresionați de schimbare și de noutate.

Poate că nu l-ați văzut până acum ca fiind o culoare elegantă, însă albastrul exact asta inspiră – eleganță prin simplitate.

Când vine vorba despre decorațiuni, acest classic blue reprezintă o bază perfectă în jurul căreia se pot construi elemente decorative de efect.

Recomandări pentru un decor de poveste

Puteți începe cu o lumânare albastră, sau chiar un set, de dimensiuni diferite, pe care să le plasați de-a lungul mesei festive, sau într-un singur loc, grupate central.

Albastru este o culoare care se regăsește des și în motivele tradiționale românești, prin urmare poate fi folosit și pentru o masă decorată tradițional, nu doar pentru una elegantă.

Deși poate părea ca fiind o culoare pretențioasă, acest albastru poate fi cu ușurință complimentat de multe culori, în funcție de atmosfera pe care vă doriți să o creați la masă.

Dacă vă leagă culoarea roșie de atmosfera de Crăciun, o puteți adăuga cu încredere în decor, împreună cu verde, mov, auriu, gri sau crem.

O altă variantă de combinație de culori, tot conform institutului Pantone este ceva mai elegantă. Nuanțe strălucitoare de auriu, argintiu, chiar și lila pot fi puse alături de albastru în decorațiuni deosebite.

Ceva mai îndrăzneață este combinația cu nuanțe de verde deschis și lime, corai, bleu și roz, care vin ca peste de culoare în jurul clasicului albastru.

Cea de-a cincea paletă de culori recomandată de Pantone cuprinde diferite variațiuni de albastru, gri și culoarea piersicii.

Oricare dintre combinațiile recomandate poate fi cea câștigătoare când vine vorba de mesele festive de final de an, sau de cele de anul viitor, de ce nu.

Fiecare eveniment spune o poveste și creează o adevărată experiență pentru cei care participă, fie ei invitați sau gazde, iar decorul este mereu parte integrantă și importantă a poveștii.

Ne bucurăm când lumânările sunt puse la loc de cinste în aranjamentele care dau culoare și căldură evenimentelor, fie că este vorba de lumânări de cununie, de botez, sau chiar lumânări speciale pentru Crăciun și avem ocazia să le personalizăm în culorile voastre preferate, sau culorile momentului, precum acest albastru clasic.

Vă urăm cu drag sărbători fericite și frumoase alături de cei dragi, indiferent de culoarea pe care alegeți să le-o dați!