art-bright-burn-359564

art-bright-burn-359564Lumanarea este poate unul dintre obiectele ce si-a schimbat insemnatatea si destinatia in timp, dar niciodata nu si-a pierdut scopul pentru care a fost creata- acela de a produce lumina.

Din antichitate pana la aparitia electricitatii, lumanarea a fost folosita doar pentru ratiuni practice, ca iluminare sau caldura.

Azi o folosim pentru a crea simboluri in evenimente deosebite, momente speciale, pentru o atmosfera si ambient placut sau pur si simplu pentru relaxare.

Nimeni nu isi poate imagine o cununie, un botez sau o inmormantare fara lumanari, toata lumea crestina aprinde o lumanare in Noaptea de Inviere, catolicii si protestantii incep sarbatorile Craciunului cu cele 4 lumanari de Advent, o dupa amiaza relaxanta nu este perfecta fara o carte buna, compania celor dragi si o lumanare aprinsa; sentimentul de hygge specific danezilor(este un concept folosit de danezi pentru a arăta modul de viață frumos) este cel mai des asociat cu lumanarile.

Se stie ca Danemarca arde in jur de 6 kg de ceara pe cap de locuitor, iar Austria este pe locul 2 in acest top amuzant.

Indiferent de motiv, ocazie, perioada, lumanarea face parte din viata noastra. Noi ne bucuram ca am contribuit cu lumanarile noastre la crearea momentelor perfecte.

Lumanarea de botez – este simbolul luminii veșnice primite de creștin în suflet și se aprinde pentru a călăuzi simbolic micuțul creștin pe drumul său spiritual.

Lumanarile de cununie mai sunt cunoscute şi ca  făclii, având simbolul luminii credinţei care trebuie să-i însoţească în viaţă pe miri.